Historik

Född i Örnsköldsvik, uppväxt i småland och sedan dess bosatt i Stockholm. Började spela klarinett, men bytte snart ut den mot gitarr. Första bandet, Melvins, bildades i Nybro i småland 1963.
MELVINS var ett coverband som framför allt spelade låtar av Kinks, men även blandade in låtar av Stones, Beatles och andra 60-tals band. Det blev vinst i en amatörtävling som i sin tur blev startskottet för MELVINS tvååriga existens. MELVINS var ett liveband, men spelade även in en singel med bland annat en egen låt. Gruppen upplöstes 1965

Melvins:

Roger Rönning, Svenne Albrektsson, Alf Fritzsson, Jörgen Sjöström

Splains TX

Var medlem i Växjöbandet SPLAINS TX (f.d. CROSSFIRES), som bland annat gjorde en lång utlandsturné
Bandmedlemmar: Robin Svensson, Kenneth Andersson,Roger Rönning, Alf Fritzsson, Christer Berglind

Ted Steerling

Bildade på 70-talet tillsammmans med Ted Steerling (Contact), Marion Noel och Susie Heine den akustiska kvintetten FLEX. Gruppen var inspirerade av bl.a. Crosby, Stills, Nash and Young och deras stämsång. FLEX medverkade i TV program och turnerade flitigt över landet. Ett album påbörjades, men blev aldrig färdigställt. FLEX fortsatte turnera med ny uppsättning medlemmar ett par år.

Medverkade tillsammans med Ted Steerling på Mikael Rickfors första soloplatta.
Bandmedlemmar: Ted Steerling, Marion Noel, Roger Rönning, Susie Heine

Py Gang

Var en period medlem i Py Bäckmans band PY GANG, där även trummisen Gunnar Vestberg (som sedan kom att bilda stommen i första bandet i eget namn) var medlem. PY GANG turnerade och medverkade i bl a Povel Ramels program Semlons gröna dalar.

Spelade in första soloplattan RÖTTER 1977 med Mikael Rickfors som producent.

Gunnar Vesterberg, MIcke Jahn, Roger Rönning, Ulf Nordin, Peter Sahlin

Bild från Västervik
Turnerade med första bandet i eget namn.
Har efter debutalbumet gjort ytterligare ett antal album, ett flertal turnéer, radioprogram och andra framträdanden till dags dato (se diskografin).

ROGER RÖNNING

©PRM RECORDS | WEBPROD LGBLOM