ROGER RÖNNING I NYTT FORMAT.

Roger Rönning är en av våra finaste artister och låtskrivare. Hans välskrivna svenska texter och varsamt sträva röst ligger bakom många kvalitativa radioklassiker genom åren. Nu är han aktuell med första singeln Det Händer Bara En Gång som är hämtad från hans kommande album Tretton Akustiska Låtar som släpps senare i vår.

:: LÄS MER
 
 

ROGER RÖNNING FIRAR 35 ÅR SOM SKIVARTIST OCH GER UT ETT VINYLALBUM.

(Vinylalbumet släpps endast i en begränsad numrerad upplaga. )

För några år sedan fick Roger Rönning en kreativ nytändning som resulterade i hans finaste sånger på mycket länge.  Hans kreativa ”flow” håller i sig och har nu resulterat i ett nytt fräscht album med titeln "Att finnas till",  ett album som skildrar  livet från alla skeden. En resa genom saknad, som landar i hoppfullhet och ljus.

Att det blivit just så är naturligt.
– För ett par år sedan hade jag en jobbig period på ett halvår, förklarar han. Jag förlorade både min lillasyster och min närmaste spelkompis, Ted Sterling, som jag hade haft duon Up The Road tillsammans med. Dessutom var det två personer till i min närhet som gick bort. Då fick man sig av naturliga skäl några rejäla tankeställare.

Människor bearbetar förlust av sina närstående på olika sätt. För en låtskrivare är det naturligt, för att inte säga ofrånkomligt, att det blir sånger. I Rogers fall resulterade det i några låtar om hur förlust kan ge glädjen över att leva ett extra djup. Han gör det på ett chosefritt sätt. Som vanligt är det enkla men goda ord.
– Jag hade inte någon plan att skriva om de här händelserna, det var bara något som blev, konstaterar han enkelt.

:: LÄS MER
 
 

SINGEL "VÄNNEN MIN"

 
 

SINGEL - "PÅ PLANET FRÅN ROM"

Version av albumlåten "På planet från Rom".
 
 
 
 
 
 
 
   
   

PRM RECORDS
Box 4069, 18304 Täby
prmrecords@rogerronning.com

© 2012 ROGER RÖNNING | Webprod: blomill